Author Topic: Run furmark don't detect information on Surface  (Read 13919 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

paul

  • Zombie
  • *
  • Posts: 4
Run furmark don't detect information on Surface
« on: August 18, 2021, 05:16:54 AM »
I run furmark(version:1.27) found don't detect information on Surface.

Stefan

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4850
Re: Run furmark don't detect information on Surface
« Reply #1 on: August 18, 2021, 07:38:40 AM »
Go to c:\Program Files (x86)\Geeks3D\Benchmarks\FurMark\FurMark_0001.txt
Copy and paste the content here, so the author has at least some system infos.


Try windowed mode instead of fullscreen mode.

Does someting happen, if you hit the buttons seen in the screenshot below?

« Last Edit: August 18, 2021, 07:52:42 AM by Stefan »

paul

  • Zombie
  • *
  • Posts: 4
Re: Run furmark don't detect information on Surface
« Reply #2 on: August 19, 2021, 05:27:53 AM »
<->[NORMAL]#00000001#Thu Aug 19 10:46:07 2021#FurMark 1.27.0.0 is starting up...
<->[NORMAL]#00000002#Thu Aug 19 10:46:07 2021#FurMark folder: C:\Program Files (x86)\Geeks3D\Benchmarks\FurMark\
<->[NORMAL]#00000003#Thu Aug 19 10:46:07 2021#Log file: C:\Program Files (x86)\Geeks3D\Benchmarks\FurMark\FurMark_0001.txt
<->[NORMAL]#00000004#Thu Aug 19 10:46:07 2021#CPU/System info:
<->[NORMAL]#00000005#Thu Aug 19 10:46:07 2021#- CPU: Microsoft SQ1 @ 3.0 GHz
<->[NORMAL]#00000006#Thu Aug 19 10:46:08 2021#- CPU speed: 1593 MHz
<->[NORMAL]#00000007#Thu Aug 19 10:46:08 2021#- System memory: 7718 MB
<->[NORMAL]#00000008#Thu Aug 19 10:46:08 2021#- OS: Windows 10 64-bit build 22000
<->[NORMAL]#00000009#Thu Aug 19 10:46:08 2021#Detecting GPUs...
<->[NORMAL]#00000010#Thu Aug 19 10:46:08 2021#Found 1 GPUs.
<->[NORMAL]#00000011#Thu Aug 19 10:46:08 2021#- GPU 1:  Qualcomm(R) Adreno(TM) 680 GPU
<->[NORMAL]#00000012#Thu Aug 19 10:46:08 2021#  - Cores: 0
<->[NORMAL]#00000013#Thu Aug 19 10:46:08 2021#  - Memory size: 0MB
<->[NORMAL]#00000014#Thu Aug 19 10:46:08 2021#  - Memory type:
<->[NORMAL]#00000015#Thu Aug 19 10:46:08 2021#  - TDP: 0W
<->[NORMAL]#00000016#Thu Aug 19 10:46:08 2021#  - Bus ID: -1
<->[NORMAL]#00000017#Thu Aug 19 10:46:08 2021#  - Bios: Version 72.41
<->[NORMAL]#00000018#Thu Aug 19 10:46:08 2021#  - Graphics driver: 27.20.1460.0
<->[NORMAL]#00000019#Thu Aug 19 10:46:08 2021#no multi-GPU support (1 physical GPUs)
<->[NORMAL]#00000020#Thu Aug 19 10:46:08 2021#GPU monitoring thread started up ok.
<->[NORMAL]#00000021#Thu Aug 19 10:46:08 2021#oZone3D Engine is starting up - kernel build: [v3.4.2 - Oct 29 2020 @ 13:44:26] - codename: Zhadanas
<->[NORMAL]#00000022#Thu Aug 19 10:46:08 2021#oZone3D initialization in progress...
<->[NORMAL]#00000023#Thu Aug 19 10:46:08 2021#oZone3D - OpenGL renderer creation ok.
<->[NORMAL]#00000024#Thu Aug 19 10:46:08 2021#o3RendererOpenGL INFO: OpenGL version: 3.1 Mesa 21.2.0-devel (git-1208290558)
<->[NORMAL]#00000025#Thu Aug 19 10:46:08 2021#o3RendererOpenGL INFO: OpenGL Shading Language (GLSL) version: 1.40
<->[NORMAL]#00000026#Thu Aug 19 10:46:08 2021#oZone3D initialization ok.
<->[NORMAL]#00000027#Thu Aug 19 10:46:09 2021#Checking for new version...
<->[NORMAL]#00000028#Thu Aug 19 10:46:09 2021#Unable to connect to ozone3d.net. Check for new version failed.
<->[NORMAL]#00000029#Thu Aug 19 10:46:25 2021#Render thread - affinity mask set to 0

My device system is ARM.
Fullscreen and windows mode are same not display information.


windows mode screenshot

Follow screenshot hit the buttons
press esc can quit furmark
F9 can screenshot
other button no function

Thanks




Stefan

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4850
Re: Run furmark don't detect information on Surface
« Reply #3 on: August 19, 2021, 05:50:21 PM »
Three possible culprits: the Adreno GPU, the Mesa3D renderer or the emulator in Windows that converts x86/x64 to ARM

Until it's fixed, try a native benchmark for ARM: https://www.basemark.com/benchmarks/basemark-gpu/

« Last Edit: August 19, 2021, 05:57:57 PM by Stefan »

JeGX

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2921
    • Geeks3D.com
Re: Run furmark don't detect information on Surface
« Reply #4 on: August 25, 2021, 11:55:09 AM »
I think I know why FurMark doesn't display information: it's likely due to the Mesa driver (OpenGL 3.1) that does not accept some of the very very old rendering code used to display the fonts. You have to wait for the new GPU benchmark tool (that includes a FurMark based test) to run a modern stress test.
Maybe you can try the FurMark ROG edition: https://www.geeks3d.com/furmark/rog/downloads/
You should see GPU information on the screen.

paul

  • Zombie
  • *
  • Posts: 4
Re: Run furmark don't detect information on Surface
« Reply #5 on: August 26, 2021, 12:54:24 PM »
I can't download FurMark ROG edition on Surface.



JeGX

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2921
    • Geeks3D.com
Re: Run furmark don't detect information on Surface
« Reply #6 on: September 01, 2021, 07:37:24 PM »
Try GeeXLab: https://www.geeks3d.com/dl/show/500
Launch it and click on the OpenGL/Vulkan info button. Post a screenshot.
You should see something like in this post:
https://www.geeks3d.com/hacklab/20210827/geexlab-0-43-released-for-windows-and-linux/