Author Topic: Computer restarts in 3 seconds but stays on with video cable removed. PSU?  (Read 11265 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

wimafrank

  • Zombie
  • *
  • Posts: 3
Sorry I don't know if the same question has been asked/answered before. I searched but could not find a similar situation.

When I run FurMark, the computer restarts in a few seconds with the HDMI cable connected. If I remove the cable, the computer stays on. Is that a PSU issue or the cable/monitor?

Thanks a lot in advance.

Frank

JeGX

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2874
    • Geeks3D.com
Looks like a PSU issue. What is your GPU model? And your PSU model?

wimafrank

  • Zombie
  • *
  • Posts: 3
Thanks a lot JeGX,

GPU:
ASUS Dual GeForce RTX 2080 Ti DirectX 12 DUAL-RTX2080TI-O11G 11GB 352-Bit GDDR6 PCI Express 3.0 HDCP Ready SLI Support Video Card

PSU:
NEW 800W 800 850 Watt 850W LED Large Quiet Fan ATX Power Supply SATA 12V PCI-E PSU by COOLFANS

Frank
« Last Edit: June 17, 2020, 08:45:15 PM by wimafrank »

JeGX

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2874
    • Geeks3D.com
Never heard about coolfans brand.
A RTX 2080 Ti can draw a lot of power when FurMark is running and your PSU seems a bit suspect for me.
Do you have the possibility to test with a stronger PSU like a Corsair or a Seasonic one?




wimafrank

  • Zombie
  • *
  • Posts: 3
Followed your advice and tried a different 450W PSU, and the FurMark finished run without issues. So the previous PSU is not powerful enough. Thank you so much JeGX!